Django мигриране на база данни

  1. Прочетох предпоследната лекция и там сте говорили за мигрирането на бази данни. Това че от 1.7 версията на на Django, в manage.py имаме migrate. Въпросът е каква е разликата със South, които си го инсталирах и разбрах че се ползва за целта към момента.

    П.П. лекция 16 слайд 23 имате typo: django.contrib.flatpages - стАтични страници - още не сте я качили в github и съответно не успях да го пачна.

    Коя версия на Django в препоръчителна за проекта, в момента съм с 1.6 .

  2. Ами като цяло се работи по малко по-различен начин май. Със South в началото даваш syncdb после се създава папка в която да се запазват различните миграции. Даваш да се добавят файловете автоматично и south само ще им измисля имена и ще ги добавя в папката.

  3. Long story short: South е зле написан, има концептуални проблеми, не работи под версия 1.7 и вече не се поддържа. Създателят му написа новите миграции в Django 1.7.

    Аз бих ти препоръчал да пробваш с тях, но 1.7 е все още бета и може да попаднеш на разни проблеми. Но при положение, че вече имаш работещ проект със South миграциите, карай с него. Накрая ако ти остане време и мигрираш към 1.7, ще ти дадем бонус точки.

Трябва да сте влезли в системата, за да може да отговаряте на теми.