Python tools for Visual Studio

  1. С риск да подпомогна flame искам да поясня, че нивото на сложност, което ще достигнем в този курс определено не предполага необходимост от такива тежки артилерии.

    Ученето на език, който не изисква задължителното наличие на тежка среда около себе си винаги е по-удачно в по-проста среда, която прави по-малко "магия" вместо вас.

    Има разбира се не един и два usecase-а, в, които използването на големи амбициозни IDE-та е плюс дори и при езици като python. Ние няма да ви сблъскаме с такива обаче. Заиграването с подобни инструменти е прекрасен начин за човек, навлязъл в езика достатъчно, да открие нещо ново за него, или пък да се позабабвлява с възможност за интеграцията му в други приложения. Несъмнено при нужда за interop на python с нещо вървящо върху .NET "виртуалната машина" един такъв инструмент би бил приблизително незаменим.

    That said, ако човек се чувства комфортно с всички решения, които един такъв инструмент ще вземе вместо него и разбира всички последствия от тях е добре дошъл да го ползва. Само не го препоръчвеам за хора, които са слабо запознати с езика.

    Иначе за хората с Windows съществуват общо взето същите възможности както и за всички останали, повечето популярни редактори са доволно OS agnostic. Отделно стандартната инсталацията на python за Windows включва в себе си IDLE, който горещо препоръчвам на всеки, който смята, че не иска да пробва текстови редактори.

Трябва да сте влезли в системата, за да може да отговаряте на теми.